Sint voor Kint


Ons doel

Sint voor Kint is een jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Sinterklaaskado's voor kinderen tussen 3 en 15 jaar in Rotterdam die in armoede opgroeien. Hieronder vallen alle kinderen wiens ouders een pakket ontvangen van de Voedselbank Rotterdam. Van de opbrengst van de actie krijgen de ouders van de kinderen rond Sinterklaas een kadobon van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- zodat ze een Sinterklaaskado kunnen kopen voor hun kinderen.


In Rotterdam leeft 1 op de 4 kinderen in armoede (CBS 2016). Onze doelgroep zijn alle gezinnen die een pakket ontvangen van de Voedselbank Rotterdam en daarnaast ook de gezinnen die we bereiken via onze diaconale partners in verschillende wijken van de stad.
 

 

Over ons

Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam. Als Serve the City organiseren we vrijwilligersprojecten en willen we bruggen bouwen in de stad. Meer informatie over ons. Bij de actie Sint voor Kint werken we nauw samen met de Voedselbank Rotterdam.

 

Geschiedenis

Sint voor Kint is gestart in de vorm van benefietavonden die van 2009-2012 jaarlijks werden georganiseerd. Het initiatief is in 2009 geboren bij een aantal wijkbewoners uit Rotterdam-Zuid die samen iets wilden doen voor de kinderen van de Voedselbank in hun buurt. Uit deze groep is het idee geboren om een benefietproject te organiseren waarin geld werd ingezameld en waarvan kadobonnen werden gekocht voor de kinderen van gezinnen die een pakket ontvangen van de Voedselbank. Via werkgroepen werden er per jaar 2-3 benefietavonden georganiseeerd. Het eerste jaar is er in totaal €5.000,- opgehaald, in 2012 was de opbrengst al €15.000,-.

Om de impact van de actie nog te versterken kiezen we vanaf 2013 voor een nieuwe aanpak:
I.p.v. centrale benefietavonden te organiseren dagen we groepen uit om zelf een actie op te zetten om geld in te zamelen voor dit doel. Op die manier hebben we zowel de betrokkenheid als ook de opbrengst van de actie kunnen vergroten. In 2013 is €22.000,- opgehaald door veelkleurige sponsoracties van kerken, tienergroepen, scholieren, studenten en particulieren en in 2014 ruim €26.000,-. In 2015, 2016 en 2017 hebben we rond de €37.400,- opgehaald en daarvan aan rond de 1870 kinderen een bon kunnen geven. In 2018 zijn 2136 cadeaubonnen uitgedeeld en in 2019 hebben we 2000 cadeaubonnen uit kunnen delen!

 

Opzet

Met deze actie willen we het feit dat veel kinderen opgroeien in armoede onder de aandacht brengen en tegelijk de mogelijkheid bieden iets te betekenen voor deze gezinnen. Op diverse plekken in de stad worden op allerlei manieren geldinzamelingsacties georganiseerd. 

Centraal zal Serve the City zorg blijven dragen voor:
  • Fondswerving bij fondsen
  • Sponsoring door bedrijven
  • Centrale coördinatie
  • Uitwisseling van kennis, know-how en ideeën tussen diverse werkgroepen
  • Verspreiding van de kadobonnen

De lokale werkgroep is verantwoordelijk voor:
  • Het bedenken en kiezen van een actie waarmee het geld wordt ingezameld
  • Het organiseren van de lokale actie(s)
 

Doe je mee?

Neem contact met ons op via info@servethecityrotterdam.nl of 010 466 67 22.De benefietactie Sint voor Kint is een initiatief van Serve the City Rotterdam. Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl​