Benefietactie Sint voor Kint

Kom in actie voor Rotterdamse kinderen in armoede!


Doe tot 20 november mee met de benefietactie Sint voor Kint. 
Want elk kind verdient een Sinterklaaskado!

 

Organiseer een sponsoractie, houd een (extra) collecte in je kerk of geef een gift. Samen kunnen we weer een mooi bedrag bij elkaar brengen voor de Rotterdamse kinderen van de Voedselbank en diaconale projecten in de stad.

 
Een kado kopen voor je kinderen? Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Rotterdam leeft 1 op de 4 kinderen in armoede, iets extra's zoals een kado zit er voor hen vaak niet in. Daarom willen we juist voor deze kinderen iets extra's doen en daar hebben we jouw hulp bij nodig! 
 

Help je mee?!
Organiseer een sponsoractie, collecte of geef een gift: elke euro telt!


Bijvoorbeeld door het bakken van taarten en deze na de dienst bij de koffie te verkopen. Of het verkopen van kruidnoten, poffertjes, broodjes, rollen snoep ect. Naast al dat lekkers kun je ook creatieve handgemaakte artikelen maken en verkopen, workshops geven, maaltijden organiseren, een rommelmarkt, lege statiegeldflessen inzamelen, een collecte houden voor Sint voor Kint of bedenk iets leuks met je klas!

Inspiratie nodig? Kijk naar de actie-ideeën, praktijkvoorbeelden en de mooie resultaten en acties
 
‘De reacties waren hartverwarmend, sommige mensen waren er stil van en vertelde dat ze nu toch nog iets konden kopen voor de kinderen. Anderen waren zo verbaasd dat ze bijna een traan moesten weg vegen. ‘Is dit echt voor de kinderen?’ Een verhaaltje over de kinderen. Tot drie keer bedankt. Een stevige handdruk. Het was een hele leuke ochtend en mooi om op deze manier de mensen blij te maken. Namens alle cliënten: Bedankt!’

 

Waarom?


Iets extra's zoals een kado zit er voor gezinnen met een krappe beurs vaak niet in. Een gezin heeft voor ons op papier gezet hoe het is om rond te moeten komen van een krappe beurs. Lees in onze blog hun persoonlijke verhaal.


 

Wat gebeurt er met de opbrengst?


Van de opbrengst van Sint voor Kint geven we gezinnen die in armoede leven een kadobon van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- waarmee de ouders zelf een kado kunnen kopen voor hun kinderen. Hieronder vallen alle gezinnen die een pakket ontvangen van de Voedselbank Rotterdam en gezinnen die we bereiken via onze diaconale partners in verschillende wijken van Rotterdam. Meer over de opzet van de actie

‘Het is zo fijn om eindelijk eens iets te kunnen geven aan mijn kind in plaats van altijd maar ‘nee’ te moeten zeggen!’

‘De reacties waren heel leuk, de mensen waren zeer verrast en erg blij dat ze nu toch cadeautjes konden kopen. Er was natuurlijk totaal niet op gerekend en dat maakt het juist zo leuk voor ons om een beetje Sinterklaas te spelen bij het uitdelen.’

 

Wat ga jij doen?


We denken graag met je mee! Stuur daarom een email naar info@servethecityrotterdam.nl of bel ons op (010) 466 67 22 (dit nummer is van Stichting Samen 010, vraag naar de coördinator van Sint voor Kint)

Maak je donatie vóór 20 november over op rekeningnummer NL81 INGB 0000 5434 11
t.n.v. Stichting Samen 010 o.v.v. Sint voor Kint (ANBI erkend). donatiesVoor gezinnen die het niet breed hebben is het heel bijzonder en waardevol om als ouder iets extra's te kunnen geven aan hun kinderen. Doe je mee? Namens de ouders en kinderen: Bedankt!!