Serve the City Rotterdam zet Rotterdammers aan om naar elkaar om te zien. Wij activeren vrijwilligers en in het bijzonder kerken in Rotterdam om zich in te zetten voor het welzijn van de bewoners van hun stad. Jaarlijks organiseren wij twee acties: de Hemelvaartsactie en Sint voor Kint. Door de acties die we organiseren brengen we mensen in beweging voor elkaar.

 

Serve the City Hemelvaartsactie

De Serve the City Hemelvaartsactie is een jaarlijkse driedaagse van diaconale acties rond Hemelvaart in verschillende gebieden in Rotterdam. Het doel van de jaarlijkse Hemelvaartsactie is om christenen die in een wijk wonen of kerken met elkaar te verbinden om zich samen voor hun omgeving in te zetten: de wijk te dienen, wijkbewoners te ontmoeten en zo het netwerk dat kerken met elkaar en de wijk hebben te versterken.
 

Doe mee!

Wil je Gods liefde uitdragen aan de mensen in jouw wijk? Doe mee met de Serve the City Hemelvaartsactie! In allerlei wijken in de stad worden rond Hemelvaart door kerken en lokale partners projecten georganiseerd om de mensen in hun wijk te dienen, te ontmoeten en de wijk leefbaarder en mooier te maken.

 

Serve the City Hemelvaartactie 2019: 30 mei - 1 juni 2019:

 

Bekijk de foto's van de Hemelvaartsactie 2019!

  

Dit jaar organiseerden 50 kerken in 10 wijken de Serve the City Hemelvaartsactie!

Overzicht van alle partners en projecten van de Hemelvaartactie 2019

 

Sint voor Kint

Sint voor Kint is onze jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Rotterdamse kinderen die opgroeien in armoede. We nodigen kerken en andere groepen uit om sponsoracties te organiseren en werven aanvullend geld bij fondsen en bedrijven. Van de opbrengst geven we de ouders van de kinderen een bon van de speelgoedwinkel, zodat ze zelf een sinterklaascadeau kunnen kopen voor hun kinderen.
 

Waarom?

In Rotterdam leeft een op de vier kinderen in armoede. Iets extra’s, zoals een sinterklaascadeau, zit er vaak niet in. Daar is gewoon geen geld voor. Juist voor deze kinderen willen we iets extra’s doen en daar hebben we jouw hulp bij nodig!
 

Organiseer een sponsoractie, collecte of geef een gift!

Jij kunt ook meedoen – met je kerk, jeugdgroep, studentengroep, klas enz. Bedenk een leuke actie: een maaltijd voor het goede doel, benefietconcert, sponsorloop, bingo-avond, rommelmarkt, koekverkoop, collecteren op straat, lesmarathon op school en wat je nog meer kunt bedenken. We denken graag met je mee, dus neem gerust contact met ons op!

 

Kijk voor meer informatie op www.sintvoorkint.nl


Bekijk meer foto's van de Hemelvaartsactie en Sint voor Kint.