Serve the City acties in tijden van corona
Een hoopvol geluid tussen Pasen en Hemelvaart 

 

Wil jij je samen met christenen uit allerlei kerken in Rotterdam inzetten voor de stad in deze moeilike periode? Doe dan mee met acties van Serve the City Rotterdam in de periode van Pasen t/m Hemelvaart!


Jaarlijks organiseren we samen met kerken en vrijwilligers in Rotterdam de Serve the City Hemelvaartsactie: een driedaagse van diaconale buurtacties rond Hemelvaart in verschillende gebieden in Rotterdam. Hier zijn inmiddels rond de 60 kerken in 11 wijken bij betrokken!


Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus krijgt de Serve the City Hemelvaartsactie dit jaar een aangepaste vorm. Stadsbreed organiseren we een kaarten- en kleurplatenactie waar iedereen aan mee kan doen en in de wijken die meedoen met de Hemelvaartsactie zullen we waar mogelijk aangepaste acties organiseren. Daarnaast verruimen we de actieperiode van Pasen t/m Hemelvaart en trappen af met het uitdelen van bloemen met Pasen. Samen met christenen in heel de stad willen we door deze acties een hoopvol geluid laten klinken!

Ieder jaar doen er ruim 500 vrijwilligers mee aan de Hemelvaartsactie, daarom willen we deze periode niet ongemerkt voorbij laten gaan en juist in deze crisis op creatieve manieren de stad dienen en een hoopvol geluid laten klinken. Aandacht in deze tijd kan het verschil maken! Doe je mee?
 

Volg ons ook op Facebook voor updates en foto's van onze acties de komende tijd!

 

Wat gaan we doen?

  1. Bloemenactie: Als aftrap van de actieperiode hebben we met Pasen 120 boeketten uitgedeeld in Rotterdam i.s.m. de Bloemenestafette van Coalitie Erbij. We hebben de bloemen uitgedeeld via onze samenwerkingspartners  aan Rotterdammers die eenzaam zijn om hun te bemoedigen.
     
  2. Kaarten- en kleurplatenactie: In de maand april organiseren we stadsbreed een kaarten- en kleurplatenactie waar iedereen aan mee kan doen. Jij dus ook! Pak pen, papier en schrijf een bemoedigend kaartje of kleur een vrolijke kleurplaat, ook kinderen kunnen natuurlijk meedoen! Ook de kaarten delen we via onze samenwerkingspartners uit aan mensen die nu bijzonder eenzaam en kwetsbaar zijn. Bekijk de fantastische resultaten!
     
  3. Wijkacties: In de 11 wijken waar we de Hemelvaartsactie organiseren gaan we per wijk samen met de lokale partners (waaronder rond de 60 kerken!) kijken naar creatieve manieren om toch gezamenlijk van betekenis te zijn in de wijk, juist in deze crisis! Denk bijvoorbeeld aan een acties met bloemen, kaarten of een schoonmaakactie. Op onze website en Facebook zullen we de komende tijd meer delen over deze acties.‚Äč
     
  4. Taartenactie en muziek met Hemelvaart: Als feestelijke afsluiting van onze actie van Pasen tot Hemelvaart gaan we op Hemelvaartsdag via onze wijkpartners taartpunten uitdelen in alle 11 Serve the City wijken aan buurtbewoners, en dan vooral kwetsbare groepen. Daarnaast worden er op 4 plekken mogelijk gemaakt door lokale kerken leuke concerten georganiseerd op binnenpleinen van verpleeghuizen en een locatie voor mensen met een beperking.
 

 

Dit jaar kunnen we veelal niet op de geplande manier aanwezig zijn in de wijk, maar we kunnen hen wel laten weten dat we aan hen denken en op die manier met alle vrijwilligers een hoopvol geluid laten klinken door de stad. 

 Kaarten- en Kleurplatenactie

 

Schrijf een kaart of kleur een kleurplaat!

Voor wie?

Voor veel personen in een kwetsbare situatie is deze periode bijzonder moeilijk. Mensen die te kampen hebben met eenzaamheid of armoede worden door de coronacrisis extra hard getroffen. Vaak wordt hun sociaal isolement door de actuele situatie nog groter. Met deze stadsbrede kaarten- en kleurplatenactie willen we juist deze mensen een hart onder de riem steken! In het bijzonder denken we daarbij aan ouderen die door het wegvallen van sociale contacten nu extra eenzaam zijn.

De kaarten en kleurplaten kun je in een envelop door onze brievenbus gooien of opsturen naar: Stichting Samen 010, Hang 7, 3011 GG Rotterdam. Vanuit ons kantoor zullen we de post verspreiden onder de wijkpartners waarmee we samenwerken bij de Hemelvaartsactie, denk hierbij bijvoorbeeld aan verzorgingstehuizen, wooncomplexen voor ouderen en persoonlijke contacten in de wijk.


Schrijf en kleur!

Schrijf een bemoedigend, hoopvol, vrolijk, persoonlijk, lief of leuk kaartje! Bemoedig iemand door te laten weten dat je aan hen denkt en maak er een persoonlijke tekst van.

Hieronder kun je drie kleurplaten downloaden. Klik op de link, de afbeelding opent in een nieuw venster. Zet je muis op de afbeelding, druk je rechtermuisknop in, kies de optie 'afbeelding opslaan' en print de kleurplaat uit.
Kleurplaat vlinders
Kleurplaat bloemen
Kleurplaat kinderen

Kleur de kleurplaat en schrijf er eventueel nog iets bemoedigends bij zoals 'Ik denk aan je!'  'Je bent waardevol!' 'Dikke knuffel voor jou!' 'Lieve groetjes vanuit Rotterdam!' ect.

Lichtpuntjes,
je kunt ze helaas niet kopen,
maar je kunt ze wel zijn. 
Ik ben erg graag eentje voor jou,
ook al is hij maar klein!

 

Opsturen kan t/m 30 april 2020

Gooi jouw bijdragen door de brievenbus bij Stichting Samen 010, Hang 7 in Rotterdam.
Of stuur het in een envelop via de post naar: 

Stichting Samen 010
t.a.v. Serve the City kaartenactie
Hang 7
3011 GG Rotterdam

Wanneer opsturen een financiële belemmering is kun je gebruik maken van ons antwoordnummer, een postzegel is dan niet nodig: Stichting Samen 010, t.a.v. Serve the City kaartenactie, Antwoordnummer 20141, 3020 VB Rotterdam
 

We hopen de mensen met jouw stukje aandacht een hoopvol lichtpuntje te bezorgen!

 

Super bedankt voor jouw bijdrage!

 


Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien. www.samen010.nl