Benefietactie Sint voor Kint | Elisabeth

Kom in actie voor Rotterdamse kinderen in armoede

Organiseer een sponsoractie, houd een (extra) collecte in je kerk of geef een gift. In gezinnen met een krappe beurs zit iets extra’s, zoals een sinterklaaskado, er vaak niet in. Daar is gewoon geen geld voor. Juist voor deze kinderen willen we iets extra’s doen en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

We dagen je uit om een bijdrage te leveren aan de Rotterdamse samenleving en de kinderen die opgroeien in gezinnen met een krappe beurs een hart onder de riem te steken. Hoe je kan helpen? Dat lees je hieronder.

Wat is Sint voor Kint?

Sint voor Kint is onze jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Rotterdamse gezinnen met een krappe beurs. We nodigen kerken en andere groepen uit om sponsoracties te organiseren en werven aanvullend geld bij fondsen en bedrijven. Van de opbrengst geven we de ouders rond Sinterklaas een bon van de speelgoedwinkel, zodat ze zelf een kado kunnen kopen voor hun kinderen.

 

Waarom?

In Rotterdam leeft één op de vier kinderen in armoede. Iets extra’s, zoals een sinterklaaskado, zit er vaak niet in. Daar is gewoon geen geld voor. Juist voor deze kinderen willen we iets extra’s doen en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

 

“Ik heb €25,- in de week te besteden. Met de bon kon ik voor mijn dochter een boek kopen dat ze heel graag wilde.”


Kom in actie!

Doe mee met bijvoorbeeld je kerk, jeugdgroep of collega’s. Organiseer een leuke sponsoractie: maaltijd voor het goede doel, benefietconcert, sponsorloop, taartverkoop bij de koffie na de dienst, een collecte of geef een gift. We denken graag met je mee, dus neem gerust contact met ons op!

Met de acties willen we de armoede onder Rotterdamse kinderen onder de aandacht brengen en tegelijk een mogelijkheid bieden iets te betekenen voor deze gezinnen.

Maak je bijdrage vóór 20 november over op rekeningnummer NL81 INGB 0000 5434 11 t.n.v. Stichting Samen 010 o.v.v. Sint voor Kint (ANBI erkend).

Meer weten?
 

Organiseer een...

...gezellige maaltijd
...verkoopactie van chocoladeletters, kruidnootjes, taart of koek
...voetbaltoernooi
...speurtocht
...verkoopactie van broodje hotdog of kroket
...sportclinic
...workshop
...talentenjacht
...lege statiegeldflessen inzameling
...pannenkoekenfeest

Voor de georganiseerde activiteiten kun je een vaste of vrijwillige bijdrage vragen. Koppel er een leuke beloning aan voor de deelnemers en combineer op die manier gezelligheid en plezier met het goede doel! 

Alle giften die binnenkomen voor Sint voor Kint worden volledig gebruikt voor de aanschaf van kadobonnen.

Voor gezinnen die het niet breed hebben is het heel bijzonder en waardevol om als ouder iets extra's te kunnen geven aan hun kinderen. Doe je mee? Namens de ouders en kinderen: Bedankt!!
 

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: